مونتاژ برد الکترونیکی یکی از بخشهای جذاب تولید برد الکترونیکی میباشد. قبلا در مقاله جداگانه درباره چاپ برد الکترونیکی صحبت کردیم. اگر میخواهید از ابتدای تولید برد الکترونیکی همراه ما باشید و اطلاعات لازم را کسب کنید حتما مقاله چاپ برد الکترونیکی را نیز بخوانید.
شما میتوانید «شرکت پدیده 21» را به عنوان مشاور الکترونیک در کلیه مراحل تولید محصول خود در کنارتان داشته باشید. از مشاوره تا تولید انبوه بردهای خود را بدون دغدغه به «پدیده 21» بسپارید و از خدمات ضمانت و خدمات پس از فروش این شرکت بهرهمند شوید.
در ادامه ما در خصوص مونتاژ برد الکترونیکی صحبت خواهیم کرد.
بعد از اینکه مراحل چاپ انجام شد و برشهای V-cut و روت در برد انجام شد حالا نوبت به مونتاژ قطعات میرسد. ما برای مونتاژ قطعات از روشهای مختلفی استفاده میکنیم.
مونتاژ قطعات روی برد الکترونیکی با دستگاه Pick & Place
یکی از روشهای مونتاژ قطعات، دستگاه Pick & Place میباشد. در این دستگاه با توجه به قطعاتی که قبلا طراحی شده، قطعات را در محل مشخص شده در فیدرهای دستگاه قرار میدهیم. در حال حاضر معمولا از قطعات SMD (فناوری نصب سطحی) برای جایگذاری توسط دستگاه Pick & Place استفاده میشود. با آمدن فناوری SMT امروزه شرکتهای معتبر کمتر از قطعات قدیمی پایه دار Lead یا Deep استفاده میکنند.
به نقل از ویکی پدیا: دستگاههای Pick & place رباتهایی هستند که برای سوارکردن قطعات مختلف فناوری نصب-سطحی برروی بردهای مدار چاپی (PCB) استفاده میشوند. این دستگاهها برای قراردادن سریع و دقیق قطعات مختلف الکترونیکی مانند: خازن، مقاومت، مدارهای مجتمع بر روی PCBها که در رایانهها، دستگاههای ارتباطی، نظامی، صنعتی و پزشکی مورد استفاده هستند، به کار میرود.
در گذشته دستگاههای Pick & place برای قطعات پایه دار هم کاربرد داشت ولی امروزه در کمتر جایی چنین دستگاهی را میتوان یافت.
استنسیل چاپ خمیر قلع روی برد الکترونیکی
برای استفاده از دستگاه Pick and place باید ابتدا توسط دستگاه چاپ استنسیل خمیر قلع را در نقاط از قبل مشخص شده جای گذاری کرد.
استنسیل هم به صورت دستی و هم با دستگاههای نیمه اتومات و هم با دستگاههای تمام اتوماتیک قابل اجرا میباشد.
در این مرحله برد به صورت دقیق در زیر استنسیل قرار میگیرد و خمیر قلع روی استنسیل ریخته میشود. با چیزی شبیه کاردک خمیر قلع روی استنسیل حرکت داده میشود و مقدار کمی از خمیر قلع از سوراخهایی که روی استنسیل وجود دارند به برد الکترونیکی انتقال پیدا میکند.
حالا برد آغشته به خمیر قلع را روی دستگاه Pick and Place قرار میدهیم و قطعات روی خمیر قرار داده میشوند.
خمیر قلع دو خاصیت مهم دارد. اول اینکه به واسطه چسبناکی خمیر قلع، بعد از اینکه توسط دستگاه Pick & Place قطعات SMD روی برد قرار میگیرند قطعات روی برد تکان نمیخورند. و دوم اینکه در مرحله بعدی این خمیر پخته شده و قلع آن اتصال لازم را به همراه چسبندگی بسیار محکم به برد ایجاد میکند.
کوره یا Oven مخصوص بردهای الکترونیکی
بعد از چاپ خمیر قلع توسط استنسیل روی برد الکترونیکی و جایگذاری قطعات توسط دستگاه Pick & Place حالا نوبت به کوره یا Oven میرسد.
در این مرحله برد الکترونیکی که حاوی خمیر قلع و قطعات الکترونیکی است، در کوره پخته میشوند. در اینجا روغن موجود در خمیر قلع در حرارت بالا تبخیر شده و قلع باقی مانده ذوب میشود. به این صورت قلع ذوب شده قطعات را به برد الکترونیکی میچسبانند.
کنترل و بررسی بردهای الکترونیکی
در «شرکت پدیده 21» کنترل و بررسی بردهای الکترونیکی تولید شده در هر مرحله انجام میشود تا مطمئن باشیم که کیفیت کار در هر لحظه حفظ شده. در اینجا یک بار قبل از OVEN واحد کنترل کیفیت بردها را بررسی میکند تا قطعات به صورت صحیح مونتاژ شده باشند. هرچند که دستگاه Pick and Place با چند دوربین بر کار نظارت میکند اما در هر صورت ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که از چشم دوربین ها مخفی مانده باشد. بعد از این کنترل کیفیت در این مرحله کارها داخل OVEN قرار میگیرند و بعد از مدت زمان مشخص شده کارها پخته شده از OVEN خارج میشوند. خیلی مهم است که در هنگام خروج از OVEN هم کارها دوباره بررسی شوند. ممکن است درون OVEN با توجه به اینه روغن در خمیر قلع به نقطه جوش میرسد کمی قطعات دچار جابجایی شده باشند. یا به هر دلیل خمیر قلع به طور کامل نپخته باشد و یا قسمت هایی با کمبود قلع مواجه شوند و مواردی دیگر از این قبیل که دوباره تمام بردها بعد از مرحله OVEN کنترل کیفیت میشوند.
تا اینجا قطعات SMD روی برد مونتاژ شدند و الان مونتاژ برد الکترونیکی کامل شده. و برای قطعات پایه دار LEAD نیز باید از روش دستی برای لحیم کاری قطعات روی برد الکترونیکی استفاده کرد. در این روش مونتاژ برد الکترونیکی کارمندان «پدیده 21» با هویه و سیم لحیم این قطعات را روی برد الکترونیکی مونتاژ میکنند.
مونتاژ قطعات پایه دار با حمام قلع یا وان قلع
به نقل از گیت الکترونیک: وان قلع که با نام حمام قلع نیز شناخته میشود، وسیلهای است که برای مونتاژ قطعات در حجم زیاد و تولیدات انبوه استفاده میشود. زمانی که تعداد قطعات زیاد باشد، استفاده از هویه یا هیتر برای مونتاژ کاری زمانبر خواهد بود. برای همین در این زمان از دستگاه حوضچه قلع جهت مونتاژ و قلع اندود کردن استفاده میشود. دستگاه وان قلع دارای یک مخزن کاسهای شکل است که درون آن قلع ریخته میشود. در پایین دستگاه نیز یک دکمه ولوم چرخشی و یک کلید روشن / خاموش وجود دارد. این دستگاه باید به برق شهری متصل شود تا بتوان از آن استفاده کرد.
در این روش قطعات روی برد الکترونیکی قرار میگیرند و پایه قطعات از پشت برد بیرون میزند. سپس با یک انبر مخصوص برد الکترونیک برداشته میشود و پشت برد را در وان قلع مذاب فرو میبرند. در این روش کلیه قطعات به برد لحیم میشوند.
این روش هم به صورت دستی و هم با دستگاه Wave Soldering انجام میشود.
مونتاژ قطعات به صورت دستی
معمولا بردهای الکترونیکی که به صورت نمونه تولید میشوند و یا بردهای الکترونیکی که تعداد کمی قطعه پایه دار دارند با روش دستی مونتاژ میشوند.
در این روش اوپراتور قطعات را روی برد قرار میدهد و با هویه و سیم لحیم به مونتاژ دستی میپردازد و قطعات را روی برد لحیم میکند.
مونتاژ برد الکترونیکی خود را به «پدیده 21» بسپارید
«شرکت پدیده 21» در کلیه مراحل تولید از مشاوره تا تولید انبوه در کنار شما خواهد بود. بردهای تولید شده توسط پدیده 21 دارای ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش میباشند. شما میتوانید از صفحه «تماس با شرکت پدیده 21» با این شرکت در تماس باشید.
یک پاسخ